Företagslån utan säkerhet

Även bankerna har blivit mer aktiva i utlåning till små företag under åren efter finanskrisen 2008 , endast de mest kreditvärdiga företag i fråga för finansiering med de flesta banker kräver någon form av säkerhet för att säkra lånet. Sådan utlåning krav skapar utmaningar för mindre företag med få tillgångar eller för företagare som inte vill riskera sina personliga tillgångar. Emellertid har ett antal icke-bankernas utlåningskällor dykt upp, som ger små företag med mer tillgång till finansiering än någonsin tidigare, utan behov av säkerheter.

De flesta alla företag, oavsett stadium eller storlek, har tillgång till oprioriterade finansiering genom ett antal alternativa utlåning källor. Även om de normalt inte kräver någon säkerhet, de tar ut högre räntor än traditionella banker. I de flesta fall kan du kvalificera sig för finansiering baserat på din kredithistorik och ett register för att generera en viss mängd intäkter. Även att få ett lån utan säkerhet genom en icke-bank långivare kan vara lättare än förberedelser som krävs för en traditionell banklån, finns det fortfarande några viktiga steg som krävs för att uppnå bästa möjliga villkor.

Dubbelkolla kassaflödesprognoser

Om du inte har en hög kredit värdering och en stark rekord av intäktsgenerering, är du sannolikt att belastas med en hög ränta på ett lån utan säkerhet. Den effektiva räntan (APR) kan sträcka sig från 10% för de mest kreditvärdiga låntagare till tredubbla siffror beroende på långivaren och typ av lån. Innan söker efter ett lån, bedöma dina kassaflödesprognoser för att du har tillräckliga medel för att betala tillbaka det. Att misslyckas med att återbetala lånet kommer att skada din kredit värdering, vilket gör det svårare att få någon typ av finansiering i framtiden.

Städa upp din kredit

Städa upp din kredit rapport och höja din kredit värdering. Även om det är möjligt att få ett lån utan säkerhet med dålig kredit, kommer du att betala högre räntekostnader. Det snabbaste sättet att höja din kredit värdering är att sänka din kredit nyttjandegrad , som står för 35% av poängen. Förhållandet speglar den del av skulden du bär i förhållande till storleken på din tillgänglig kredit. Om din totala skuld överstiger 25% av din tillgänglig kredit, det skadar din poäng. Betala ner så mycket skuld som du kan för att förbättra förhållandet. Kontrollera också för all rapportering fel som kan tas bort och inte öppna några nya konton.

Skapa en solid affärsplan

Om du inte redan har gjort, ta fram en affärsplan som innehåller ditt företag ändamål, hur det är pengar, en tillväxtstrategi, detaljerade finansiella rapporter, kassaflödesprognoser och syftet med lånet. Många typer av icke-bank långivare kommer inte att be dig om en affärsplan. Men du måste visa en stark rekord av intäktsgenerering för minst ett år. Om du går till en peer-to-peer eller marknadsplats långivare, måste du visa potentiella långivare varför du skulle vara en bra risk.

Jämför långivare

De flesta icke-bank långivare bedriva sin verksamhet strikt på nätet. Även om de alla annonsera snabb lån godkännande och finansiering, sådana företag varierar på flera sätt.

Fyra sätt att låna utan säkerhet

Om du föredrar att undvika ovanstående metoder och ta ut ett traditionellt lån från en bank eller alternativt långivare, det finns sätt att förbättra dina chanser, och utan att erbjuda en personlig garanti.

 1. Ta ut ett lån utan säkerhet
  Detta anger helt självklart, men det är möjligt att ditt företag kommer att kvalificera sig för ett lån utan säkerhet, vilket gör frågan om säkerheter irrelevant. Förmågan att visa konsekvent vinster, visar en utmärkt kredithistorik eller lägga fram ett övertygande affärsplan kommer att avsevärt öka dina chanser.
 2. Forskning marknaden noga
  Om först oprioriterade företagslån verkar vara tunn på marken, titta igen: de är ute. Du kommer nästan säkert att titta på mycket kortare löptider och mycket högre räntor, men den extra sinnesro kan mycket väl vara värt det.
 3. Förbättra din kredit värdering
  Detta är verkligen nyckeln till allt. Ju mindre säkerheter du blir desto viktigare din kredit värdering. Om din äventyras, försök att betala av så mycket skuld som du kan minska ditt kreditkort saldon (samtidigt föra räkenskaper öppna) och strävar efter att betala dina leverantörer tillbaka i tid.
 4. Utkast till en stor affärsplan
  Även om företagets framsteg som hittills är relativt mekanismer, kan du tippa balansen med en spännande affärsplan.

Online långfristiga lån

Det finns många online långivare som erbjuder kort- och långfristiga lån till företag. Även om båda är ”lån”, finns det några viktiga skillnader. Ett långsiktigt lån är mer traditionella. Långivaren kommer att öka en viss summa som kommer att återbetalas månadsvis under en viss tidsperiod. Även om det inte riktigt lika prisvärd som SBA lån, de är relativt billiga och tillämpa är ofta snabbare och enklare.

En kortfristigt lån, å andra sidan, innebär också att föra en klumpsumma till låntagaren, men detta sedan återbetalas i vecko- eller dagliga betalningar under en kort period på cirka tre till 18 månader. Denna typ av lån är oftast dyrare, även om det har avslappnad behörighetskrav. Det är också mycket lätt att ansöka om, jämfört med traditionella banklån.

Sammanfattning

När du tar ut ett lån för att finansiera ditt företag, överväga om du verkligen föredrar ett alternativ som inte kräver någon säkerhet, och varför.

Om du är orolig att du kan standard och sluta med dina tillgångar beslagtagits av långivaren, kan det inte vara rätt tid att söka finansiering. Tror du att du kommer att vara i en säkrare finansiell ställning snart? Eller behöver du verkligen att finansieringen nu, i syfte att förbättra din position och spara ditt företag? Om du känner dig säker i framtiden framgången för din operation, kan du välja att vänta och ansöka om ett lån som kräver säkerhet.

Å andra sidan, ibland du inte orolig för att förlora dina tillgångar alls, i stället du kan vara mer intresserad av fart och hur lätt att få finansiering. Vissa ägare tillbringar 30 timmar eller ännu mer på pappersarbete, bara för att ansöka om en vanlig term lån för att finansiera sin verksamhet, medan andra väljer de bara inte har den tid över. Om du är helt enkelt orolig för krångel och långa pappersarbete som en konventionell lån kan kräva, kan en snabbare fintech finansieringsalternativ vara vad du söker.

 

 

 

 

företagslån utan säkerhet

lån till företag utan säkerhet